Buluşmalara Neden Katılmalıyım?

Yaklaşık 5 senedir düzensiz aralıklarla Türkiye'nin 3 büyük şehrinde buluşmalar ve toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir kısmını JoomlaDAYs ya da Joomla Günleri, bir kısmını JUG buluşması, birkısmını ise Joomla Sohbeti olarak takip ediyorsunuz. Geriye dönüp baktığımızda, İstanbul'da 1 Joomla Günü, 1 JUG buluşması, 10'a yakın Joomla Sohbeti gerçekleştirmişiz. Ankara'da 1 Joomla Günü ve 1 Joomla Sohbeti, İzmir'de 1 Joomla Günü ve 1 Joomla Sohbeti tertip etmişiz.

Tabii her seferinde büyük organizasyonlar yapmak hem teknik olarak mümkün olmuyor, hem de büyük organizasyonlar topluluğun samimiyetini temin etmiyor. Topluluğun sıcaklığı daha çok, sık yapılan küçük buluşmalarla daim kılınabiliyor. İşte en sık yaptığımız şey: Joomla Sohbetleri.

Bir üyemizin söylediği şeyi unutmak mümkün değil: "Webmaster dediğin asosyal olur, buluşmaya gelip ne yapacağız, orada ne olacak?"

Gerçekten de bizi şaşkına çeviren ama bir gerçeği ifade eden souydu bu. Elbette üyemiz tek değildi. Buna inanıyoruz. Demekki böyle düşünen üyelerimiz varmış topluluğumuzda.

Aslında sonuna kadar reddediyoruz, gerçekten de biz asosyal değiliz. Joomla topluluğu asosyal değil. Son 5 senede toplamda 10'dan fazla bir araya gelen bir topluluk asosyal kabul edilemez. Madem biz sosyal bir topluluk olarak bu buluşmaları gerçekletiriyoruz, gerçekten de acaba ne yapıyoruz buluşunca? Buluşmalara neden katılmalıyız, bize ne faydası var?

1. Joomla Günleri

Konferans hüviyetindeki Joomla Günleri organizasyonlarında amaç daha çok, belirli başlıklarda eğitim desteği sağlamaktır. Joomla topluluğu, yılda 1 yapılan bu etkinliklerde, konuşmacıların kendi uzmanlık alanları hakkındaki sunumlarını dinler ve bölüm sonlarında forum yaparak o başlıktaki sorularına bire bir cevap ararlar. Etkinlik en az 1 tam gün sürer.

2. JUG Buluşmaları

Genelde serbest buluşmalar şeklinde yapılır, Joomla ile ilgili belirlenmiş başlıklar tartışılır, forum yapılır. Genelde yarım günlüktür. Çalıştay şeklindeki programlar asgari 1 tam gün sürer.

3. Joomla Eğitimleri

Organize edilen takvimlerde, belirli bir kapasiteye sahip sınıflarda, hızlı eğitim ya da standart eğitim şeklinde gerçekleştirilir. Hızlı eğitimler 3 gün yoğun çalışma ile tamamlanır, standart eğitimler haftada 2 gün 2 ila 3 saat ve toplamda 4 ila 5 hafta sürer. Amaç yalnızca eğitimdir ve eğitim programına bağlı sürer.

4. Joomla Sohbetleri

En sık yaptığımız iş! Ağırlıkla İstanbul'da, yılda birkaç kez gerçekleştirilen serbest topluluk buluşması. Topluluk üyeleri bir araya gelerek Joomla ve sosyal yaşamdaki diğer konularda fikir alışverişinde bulunur, birbirinin bilgilerinden, portföylerini genişletecek görüşmeler yapar. Serbest, tam gün, açık büfe gerçekleştirilen sohbet buluşmalarıdır.

Joomla buluşmalarından herhangi birine katılarak bilginizi, becerinizi, iş hacminizi, sosyal ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. Topluluk ve yenilikler hakkındaki güncel bilgilerle haberleri ilk ağızlardan alabilirsiniz. Pek çok sürprizle ve hediyelerle karşılaşabilirsiniz. Hiç bir şey yapmaz, bir hafta sonunuzu ortak noktalarınız olan kimselerle geçirirsiniz. Joomla buluşmalarımızla inanın (: MUTLU OLURSUNUZ :) Bakınız önceki Joomla buluşmalarından bazıları ve sonrakiler.

İlk buluşmada görüşmek üzere.

Joomla Portalı
JOOMLA.GEN.TR
"Tek Başına Yeter"

İlk Adım Dersleriyle Sıfırdan Başlayın! İlk adım dersleri nedir? Kimler takip etmelidir?
1 2 3 4 5

İSTATİSTİKLER

Bugün176
Dün56
Bu ay3648
Bugüne kadar2453039