Cpanel Dosya Yedeği Alma

Bu habere oy verin
(0 oy verilmiş)
RESİMLİ DERS (150) Bu derste cPanel altyapısını kullanan sunucularda barınan Joomla! 1.0, 1.5, 1.6, 1.7 ve 2.5 sürümleri için dosya yedeğinin alınmasını öğreneceksiniz.

Joomla! dosya yedeği alabilmemiz için Cpanel, Plesk vb. sunucu yönetim panellerine ihtiyacımız bulunmaktadır.

Bu dersimizde Cpanel'de veritabanı kurulumu nasıl yapılır onu göreceğiz.

1- www.siteadresiniz.com:2082 sayfasından sitemizin Cpanel sayfasına ulaşabiliriz. Sitemizin sunucu yönetim panelini açıyoruz.

2- Dosyalar sekmesinde buluna "Dosya Yöneticisi" düğmesine tıklıyoruz.


3- Dosya Yöneticisi sayfamız açılıyor. Alt tarafta gördüğümüz gibi Joomla! sistem dosyalarımız bulunmakta.


4- Dosyalarımız üstünde bulunan "Tümünü Seç" düğmesine basıyoruz ve gördüğümüz gibi Joomla! Sistem dosyalarımızın hepsi seçilmiş oluyor.


5- Joomla! Sistem dosyalarımızın tümü seçiliyken üst tarafta bulunan "Sıkıştır" düğmesine basıyoruz.


6- Açılan sayfamızdaki adımları izleyerek Joomla! Sistem dosyalarımızı sıkıştırma işlemini tamamlayacağız.

Sıkıştırma Türü:
Kolaylık ve rahatlık için "Zip Arşivi" sekmesini işaretliyoruz.


Dosya Adı:
Burdaki adresimizde bulunan "administrator" kelimesini silerek dilediğimiz ismi yazabiliriz. Dikkat edilmesi gereken husus ".zip" bölümünü silmeyeceğiz.


İşlemi Başlatma:
Compress File(s) düğmesine basıyoruz.


7- Bağlantı hızı ve siteinizin bulunduğu sunucunun yük durumuna göre bir süre bekledikten sonra gördüğümüz gibi sıkıştırma işlemimiz tamamlanıyor. Sağ alt tarafta bulunan "Close" düğmesine basarak ekranımızı kapatıyoruz.


8-Sıkıştırma işlemimizi tamamladıktan sonra üst kısımda bulunan "Yenile" düğmesine basıyoruz.


9- Gördüğümüz gibi Joomla! Sistem dosyalarımız sıkıştırılmış, "administrator.zip" isminde yeni bir dosya oluşmuş. Bu zipli dosya, joomla sistem dosyalarımızın toplu olarak yer aldığı dosya. Burda bulunan dosyamızın üstüne bir kere tıklıyoruz.


10- Dosyamız şeçiliyken üst menüdeki "İndir" düğmesine basıyoruz.


11- Gördüğümüz gibi Joomla! sistem dosyalarımızın sıkıştırılmış şekilde bulunan hali bilgisayarımıza inmeye başladı. Böylelikle dosya yedeğini bilgisayarımıza indiriyoruz.

Uğur AYDIN
2006 yılında bulunduğum dernek bünyesine ait mambo internet sitesini Joomlaya çevirerek web tasarım hayatına başladım. Başlarda bu hobi olarak devam ediyordu ama bu işi profesyonelleştirmeye karar verdim ve Joomla! sisteminde kendimi geliştirmeye başladım. Kısa sürede Joomla! alt yapısını ve özelliklerini çözerek uzmanlık derecesine yükseldim.

yazarın diğer yazıları >>