SEO webmasterlar arasından o kadar önemli bir hal aldı ki; bir iş kolu haline gelerek, bu konuda kendini uzmanlaştıranlara yeni bir iş imkanları sağlamaya başladı. Size birkaç örnek vermek gerekirse, haber kelimesi için google size 154.000.000 farklı sonuç bulabilmektedir. Haber kelimesi yazdığınızda ilk sayfada çıkan siteler web siteleri için SEO'larını iyi bir şekilde yapmışlar ve üst sıralara tırmanmışlardır.
Peki SEO’nun ne gibi bir yararı oluyor derseniz, sanırım size arama motorlarından gelecek yüksek miktarda ziyaretçi sayısı, buna mütakip sitenizin internette hızla yayılması sonucu alexa değerinin yükselmesi, PR değerinin artması ve tüm bunların sonucunda da sitenize yüksek meblağlı reklam alabilirsiniz. Yani özetle SEO demek para kazanmak demektir ama aynı zamanda çok bilinen bir kelimede SEO yaptırmak istiyorsanız örneğin haber gibi yüksek miktarda meblağları da gözden çıkarmak demektir. Belki kişisel bir websiteniz için yüksek miktardaki seo yatırımları gereksiz olabilir ama kurumsal bir firma ve google'da ilk sıra hedefleyen birisi için, mutlaka SEO maliyetleri iyi analiz edilmeli ve ciddi anlamda yatırım yapılmalıdır.
Kısaca örnek vermek gerekirse: "Seo" kelimesi, arama motoru opitimizasyonu yapan firmaların kesinlikle ilk sayfada olmalarını gerektiren bir kelimedir. İnternette yapılan bir araştırma sonucunda "Seo" kelimesinde ilk sayfaya gelme maliyeti yaklaşık olarak 120.000 TL (yüz yirmi bin TL) değerindedir. Ayrıca 5 aylık bir süre optimizasyon çalışması yapılması neticeye ulaşılabilir.
Buradaki ortalama fiyat ile internetteki SEO işinin ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını kolayca görebilirsiniz. Yalnız dikakt etmeniz gereken bir hususa özellikle değinelim. SEO hizmeti aldığınız kişinin referanslarını dikkatlice kontrol edin ve gerçekten o firmanın referansları olduğundan emin olun. Yüksek miktarda paraların döndüğü bu sektörde malesef iyi niyetleri suistimal etmeye çalışan bir çok kişi bulunuyor.
Eğer internet sitesi altyapınızda Joomla! kullanıyorsanız, SEO ayarını yapmayı ihmal etmeyin. Buraya tıklayarak Joomla! Sitenizde SEO Ayarı Nasıl Yapılır? konulu makaleyi okuyabilirsiniz.